Bangladesh arreteeris kaks geiaktivisti tapnud islamisti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangladeshi politsei tapmises kahtlustatava mehega.
Bangladeshi politsei tapmises kahtlustatava mehega. Foto: AFP/SCANPIX

Bangladeshi politsei pidas täna kinni islamiäärmuslase, keda kahtlustatakse kahe geiaktivisti tapmises.

Ohvrid, Bangladeshi LGBT (lesbide, geide, biseksuaalide ja transseksuaalide) kogukonna ajakirja toimetaja Xulhaz Mannan ja aktivist Mahbub Tonoy raiuti surnuks aprillis ühes peallinas Dhakas asuvas korteris. Tapjaid oli vähemalt kuus ning nad olid varustatud matšeetede ja tulirelvadega.

Politsei sõnul kuulub kinnipeetud mees kohalikku islamirühmitusse, mida on varem süüdistatud ilmalike ja ateistidest blogijate jõhkras tapmises.

«Pidasime Xulhaz Mannani tapmisega seoses kinni ühe mehe,» ütles Dhaka politsei pressiesindaja Maruf Hossain Sorder. «Ta on Ansarullah Bangla Meeskonna liige.»

Bangladeshis on viimastel aastatel tapetud kümneid ateistlikke blogijaid, liberaale ja usuvähemuste esindajaid. Veretöödes süüdistatakse islamiste.

Viimastel nädalatel on lisaks geiaktivistidele surnuks raiutud liberaalne professor, ateistist aktivist, hindu rätse ja sufi vaimulik. Laupäeval leiti tapetuna buda munk.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles