Saksamaa kulutab pagulaste heaks üle 90 miljardi (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Hamburgis asuva majutuskeskuse ees.
Migrandid Hamburgis asuva majutuskeskuse ees. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Saksamaa valitsus plaanib järgmise viie aasta jooksul kulutada põgenike toetuseks 93,6 miljardit eurot. Riik ja kohalikud omavalitsused vaidlevad selle üle, kuidas väljaminekuid katta.

Summa tõi välja nädalakiri Der Spiegel, mille valdusesse sattus rahandusministeeriumist pärit dokument. Selle järgi on ligi 25,7 miljardit eurot plaanitud sotsiaalkuludeks, peamiselt töötumakseteks ja majutuse tarbeks.

Keelekursuste jaoks kulub arvestuste kohaselt 5,7 miljardit ning 4,6 miljardit läheb saabujate integreerimiseks kohalikku tööjõudu. Kogusumma 93,6 miljardit arvestab enda sees ka seda raha, mis läheb migrantide päritoluriikides nende põhjuste ja tingimuste likvideerimiseks, mis inimesed oma kodust lahkuma ajendasid.

Hinnangud põhinevad eeldusel, et riiki saabuvate migrantide vool hakkab aasta-aastalt vähenema – kokku 600 000 sel aastal, 400 000 järgmisel ning igal järgneval kuni aastani 2020 300 000 inimest. Samuti eeldatakse, et 55 protsenti pagulasstaatuse saanutest leiavad töö viie aasta jooksul.

Rahandusministeeriumi esindaja keeldus arve kommenteerimast, kuid kinnitas, et kulude kandmise osas käivad liidumaade esindajatega läbirääkimised.

Eelmisel aastal otsis Saksamaalt varjupaika umbes 1,1 miljonit inimest. 

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles