Armunud India teismelised panid ennast põlema (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

India avalikkust šokeeris juhtum, mille käigus läksid vabasurma kaks teismelistest armastajat – üks moslem, teine hindu.

Enesetapp leidis aset riigi põhjaosariigis Uttar Pradeshis asuvas Agra linnas. Vastavalt kümnendas ja üheksandas klassis õppivad noormees ja neiu – Sonu Mohammad ja Sheelam Kumari – lukustasid end nooruki kodus asuvasse tuppa. Seejärel barrikadeerisid nad ukse ning süütasid endid põlema.

Politsei teatas, et leidis paarikese surnukehad üksteise tihedas embuses. Samuti avaldasid ametivõimud, et noorte vanemad olnud väidetavalt nende suhte vastu. Et armastajad kuulusid eri kogukondadesse – poiss oli moslem ja tüdruk hindu – saatsid võimud igaks juhuks võimalike rahutuste puhuks piirkonda täiendavaid politseijõude.

Naabrite sõnul õppisid Sonu ja Sheelam samas koolis ning meeldisid üksteisele, kuid nende vanemad ei kiitnud suhet heaks. Nädalapäevas tagasi pandi Sheelam väevõimuga paari hoopis kellelegi mujalt pärit vanema mehega.

Sheelami noorema venna sõnul tundunud õde pärast pulmi õnnelik – kuid vaid päev hiljem leiti ta koos Sonuga ärapõlenuna.

«Tegemist oli enesetapuga. Mõlema ohvri perekonnad on keeldunud kaebuse esitamisest,» lausus kohaliku politseijaoskonna ülem Dharmendar Chauhan.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles