Vaktsineerimisest keelduvad Kanada lapsevanemad peavad minema koolitusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanadas Ontario provintsis oma laste vaktsineerimisest keelduvaid lapsevanemaid ähvardab uus kord: nad peavad osalema kursusel, mis selgitab kaitsesüstide vajadust ja põhitõdesid.

Tervishoiuminister Eric Hoskins pani ette eelnõu, mille läbimineku korral peavad moraalseid või usulisi tõekspidamisi ettekäändeks toovad oma järeltulijate kaitsesüstimisest hoiduvad vanemad minema koolitusele. Kursuse eesmärk on aidata neil mõista vaktsineerimise tähtsust ning sellest loobumisega kaasnevaid ohte.

«Otsus vaktsineerida oma lapsi kaitseb neid haiguste eest ning see kaitseb ka neid haavatavaid lapsi, keda ei saa tervislikel põhjustel kaitsesüstida,» lausus Hoskins. Eelnõu järgi tuleb muuta efektiivsemaks ka kaitsesüstide kohta tehtavat statistikat. Alles hiljuti eemaldati ühest kohalikust koolist õppetöölt ligi 900 last, kelle vaktsineerimist puudutavad dokumendid olid kas kadunud või aegunud.

Praeguse korra järgi peavad lapsevanemad oma laste immuunsuse kohta käivatest andmetest võimudele ise teatama, uue süsteemi järgi langeks see kohustus tervishoiuametnikele. Samuti vähendaks see Hoskinsi sõnul ohtu, et kedagi tuleks aegunud vaktsineerimise tõttu koolist kõrvale jätta.

Selleks, et käia avalik-õiguslikes koolides, peab Ontario osariigi õpilastel olema ametlikult kinnitatud vaktsineerimistunnistus difteeria, teetanuse, lastehalvatuse, leetrite, mumpsi, punetiste, läkaköha ja meningiidi tarbeks. 2010 või hiljem sündinud lastel on nõutav ka kaitsesüst tuulerõugete vastu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles