Poola kaitseministrit süüdistatakse relvajõudude õõnestamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola kaitseminister Antoni Macierewicz.
Poola kaitseminister Antoni Macierewicz. Foto: SCANPIX

Mitu endist Poola kaitseministrit kutsus pühapäeval avaldatud kirjas tagandama praegust ministrit, väites, et ta õõnestab Poola relvajõudude kuvandit NATOs ja ka Poola ühiskonnas.

Kaitseminister Antoni Macierewicz süüdistas mõni päev tagasi oma eelkäijaid, et need jätsid riigi kaitseta ja võimaldasid Vene agentidel mõjutada sõjaväeõppuseid.

Kirja koostajate sõnul ei vasta Macierewiczi väited aga tõele. Endiste ministrite hinnangul on praegune kaitseminister diskrediteerinud relvajõude, õõnestanud riigi kuvandit liitlaste silmis ning julgustanud vaenlaste «agressiivset tegutsemist meie riigi vastu».

President Andrzej Duda kõneisik mõistis kirja hukka, öeldes, et see on «opositsiooni tööriist», mida kasutatakse poliitilises võitluses.

Kirjale olid alla kirjutanud endised kaitseministrid Janusz Onyszkiewicz, Bronislaw Komorowski, Radoslaw Sikorski, Bogdan Klich ja Tomasz Siemoniak ning endine asekaitseminister Janusz Zemke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles