Afganistani pealinnas toimub suurmeeleavaldus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Kabuli tänavatele meelt avaldama kogunenud afgaanid.
Täna Kabuli tänavatele meelt avaldama kogunenud afgaanid. Foto: Scanpix/AFP

Afganistani pealinnas Kabulis toimub täna suurmeeleavaldus kavandatud kõrgepingeliinide marsruudi muutmise poolt ning politsei sulges ettevalmistuste raames kesklinnas peamised ligipääsuteed.

Foto: Rahmat Gul/AP

Meeleavalduse organiseerijate sõnul kogunes täna hommikuks Kabulist läände kümneid tuhandeid hazara vähemuse liikmeid, kes hakkavad peatselt marssima presidendipalee poole.

Foto: MASSOUD HOSSAINI/AP

Politsei sulges ligipääsuteed paleele ning üritab ära hoida olukorda, mis leidis aset novembris, kui hazarade meeleavaldus muutus vägivaldseks.

Foto: Rahmat Gul/AP
Foto: MASSOUD HOSSAINI/AP

Meeleavaldajad nõuavad kavandatud kõrgepingeliinide suunamist läbi Bamiyani provintsi, kus elab enamik riigi hazaradest, lausus protesti üks juhtidest Daud Naji. TUTAP projektis ette nähtud elektriliin pidi algselt läbima Bamiyani, kuid eelmine valitsus muutis kava 2013. aastal. Praeguseks on projekt graafikust maas kuus kuud.

Foto: OMAR SOBHANI/REUTERS
Foto: Rahmat Gul/AP

FOTOD: AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles