Suurriigid lubavad Liibüale relvastust ISISega võitlemiseks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe võitlejad.
ISISe võitlejad. Foto: SCANPIX

Viinis kohtuvad suurriikide esindajad eesotsas Ameerika Ühendriikide välisministriga teatasid täna, et nad on valmis relvastama Liibüa ühtsusvalitsust võitluses ISISe vastu.

Liibüa ühtsusvalitsuse relvastamine eeldab Liibüale kehtestatud relvaembargo lõpetamist. Liibüa ühtsusvalitsus on lubanud selleks esitanud vastava taotluse ning Ameerika Ühendriikide kinnitusel on suurriigid valmis seda ÜROs toetama.

«Toetame täielikult neid jõupingutusi,» lausus Ühendriikide välisminister John Kerry, kes luges ette 25 diplomaadi avalduse.

Lääneriigid ootavad, et Liibüa ühtsusvalitsust toetades suudab viimane tõhusamalt võidelda sunniitliku äärmusrühmitusega ISIS. Samuti loodetakse, et sel moel õnnestub kontrolli alla saada ka migratsioon Liibüa rannikult Euroopasse.

Kaos Liibüas on valitsenud aastast 2011, mil lääneriikide toetusega mässulised kukutasid võimult president Muammar Gaddafi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles