«Välisilm» võttis kokku Lennart Meri konverentsi: eksperdid on mures NATO idatiiva kaitstuse pärast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppus Kevadtorm.
Õppus Kevadtorm. Foto: Karl Martin Räästas / Eesti kaitsevägi

Tallinnas arutasid juhtivad poliitikaanalüütikud kolm päeva julgeolekuküsimusi, olukorda Euroopas ja kogu maailmas. Ikka ja jälle kerkis üles Venemaa agressiivne käitumine ning NATO idatiiva haavatavus.

NATO sõjaliste planeerijate jaoks on väljakutse Venemaa võimekus hoida Balti poolsaart lukus nii maalt, merelt kui ka õhus, vahendas ERRi uudisteportaal.

 Suwalki 65 kilomeetrist koridori Leedu-Poola piiril on juba esile tõstetud, kuid teiseks on ka ülekaal õhus - Kaliningradis paiknevad vene S-400 raketid suudavad lennata küll paar tuhat kilomeetrit, kuid kui radari toetust nii kaugele ei ole, siis pole raketist palju kasu. Kestvad õhuruumi rikkumised, ohtlikud manöövrid ning kava luua enda läänepiiril kolm uut diviisi, näitavad vaid üht.

«Meil kõigil on probleem venemaa tegevuse ja käitumisega, sest see on praegu agressiivne ja imperialistlik,» ütles Poola välisminister Witold Waszczykowski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles