Mehhiko kohus nõustus narkoparuni USAle üle andma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joaquin «El Chapo» Guzmán.
Joaquin «El Chapo» Guzmán. Foto: Reuters/ScanPix

Mehhiko kohtunik rahuldas Ameerika Ühendriikide teise väljaandmistaotluse narkoparun Joaquin «El Chapo» («Jupats») Guzmáni suhtes.

Pealinna México kohtunik rahuldas narkokaubitsemis-, rahapesu- ja mõrvasüüdistustel rajaneva Ühendriikide Texase osariigi föderaalkohtu väljaandmistaotluse reedel, vahendas kohtunõukogu avalduses.

Mehhiko välisministeerium teatas esmaspäeval, et on saanud kohtuniku otsuse kätte ja tal on nüüd 20 tööpäeva otsustada, kas anda Sinaloa narkokartelli juht välja või mitte. Guzmáni advokaatidel on seejärel 30 päeva aega apellatsiooni esitamiseks.

USA ametnik ütles AFPle, et Guzmáni Ühendriikidele väljaandmiseks Mehhikoga mingeid erikokkuleppeid ei sõlmita ning loodetavasti antakse narkoparun üle veel sel aastal.

Guzmán, kes on kaks korda põgenenud ülirangete turvameetmetega vanglast, viidi 7. mail México lähistel asuvast vanglast ootamatult üle USA piiril lähistel asuva Ciudad Juárezi linna kinnipidamisasutusse.

Tema üleviimine tekitas spekulatsioone peatsest väljaandmisest Ühendriikidele, ent Mehhiko võimude sõnul oli see tingitud julgeolekumeetmete tõhustamisest México lähistel asuvas Altiplano vanglas, kust Guzmán 2015. aasta juulist põgenes.

«Jupats» taastabati jaanuari algul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles