Erdoğan Euroopale: häbi teile, et pühendute põgenike asemel geidele (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: AP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kritiseeris Euroopa riike selle eest, et need pühenduvad rohkem seksuaalvähemuste õigustele kui Süüria põgenike kannatustele. 

Reedel riigi loodeosas peetud kõnes süüdistas Erdoğan lääneriike: nende meelelaad meenutavat ikka veel kolonialismi ja orjanduslikku korda. «Häbi neile, kes pühendavad Läänes oma tähelepanu niinimetatud vabadustele, õigustele ja seadusele. Nii, nagu on näha debatist geiõiguste üle –  selle asemel, et keskenduda Süüria naistele, lastele ja süütutele abivajajatele,» heitis president ette.

Erdoğan jätkas: «Häbi teile orjandusliku ja kolonialistliku meelelaadi pärast, mille mõjul heidetakse oma pilk esmalt saabuvate põgenike rahakotti ning ehetele.» President viitas sellega Taani plaanile hakata riiki saabuvatelt migrantidelt koguma kulude katteks isiklikke väärisesemeid.

Ligi 2,7 miljonit kodusõja eest pagenud süürlast elavad praegu Türgis. «Häbi neile, kes panevad oma turvalisuse, heaolu ja mugavused ettepoole teiste inimeste ellujäämisvõitlusest,» resümeeris Erdoğan.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles