Türgis läksid kohtu alla 14-aastase tüdruku rasestanud vägistajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Türgi meediasse jõudis juhtum 14-aastasest puudega tüdrukust, kes riikliku kaitse saamise asemel langes hoopis korduvalt vägistamise ohvriks ning rasestus ühest oma ründajast.

Esimest korda tungiti tüdrukule kallale aastal 2012. Hoolimata sellest, et uurijad jõudsid järeldusele – tüdrukut on seksuaalselt rünnanud rohkem kui üks inimene – keeldus riik talle kaitset andmast.

Ehkki toona peeti kõne- ja kuulmishäirega tüdruku – kellel on diagnoositud ka vaimuhäireid –ründamise asjus kinni mitmed kahtlusalused, vähendati ühe põhisüüdlase vangistusaega tänu tema väidetavale heale käitumisele 14 aasta peale.  Hoolimata korduvatest avaldustest riikliku kaitse ja abi jaoks langesid kõik pöördumised kurtidele kõrvadele.

Skandaali paisutas hullemaks asjaolu, et nüüdseks 14-aastane neiu viidi iiveldusekaebustega haiglasse. Selgus, et teda oli veel korduvalt vägistatud ning tüdruk oli jäänud rasedaks – ajal, mil ta oleks pidanud viibima kaitse all. Üks vägistajatest olnud tema oma vend. Uurimise andmeil olid vanemad olukorraga kursis, kuid ei sekkunud vahele.

Kokku on arreteeritud 11 inimest, nende hulgas ka vend. Tüdruk võeti lõpuks riikliku kaitse alla ning tema 3,5 kuud vanale lootele tehti abort.

Üheksale kahtlusalusele mõisteti vanglakaristused, mis ulatuvad kuuest kuust 12 aastani. Üheksa teist  – sealhulgas tüdruku vanemad ja tema vend – mõisteti aga õigeks. Selles osas, kes täpselt ohvri rasestas, selgusele ei jõutud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles