Moskva: NATO idatiiva tugevdamine toob kaasa halvad tagajärjed (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika sõjaväelased Gruusias õppustel.
Ameerika sõjaväelased Gruusias õppustel. Foto: AP/Scanpix

NATO suundumus Venemaa heidutamisele Ida-Euroopas sõjalist võimekust suurendades ähvardab kaasa tuua tõsiselt halvad tagajärjed Euroopa ja Atlandi julgeoleku jaoks, ütles täna Vene välisministeeriumi esindaja.

«Varssavist kõlavad üleskutsed Venemaa heidutamisele, suurendades NATO sõjalist võimekust idatiival – eriti seotult juunis toimuva NATO tippkohtumisega – ähvardavad tuua kaasa halbu tagajärgi julgeolekule Põhja-Atlandil,» ütles Vene välisministeeriumi kolmanda Euroopa osakonna direktor Sergei Netšajev Interfaxile.

Netšajev kommenteeris Poola välisministri Witold Waszczykowski avaldust, et Varssavi tippkohtumisel tuleb võtta vastu ambitsioonikas Venemaa heidutamise pakett ja tugevdada NATO kohalolekut Kesk-Euroopas.

Venelase sõnutsi on poolakate väljakuulutatud raske sõjatehnika paigutamise plaanid Ida-Euroopasse ja Baltimaadesse ning spekuleerimine täiendavate NATO liitlasvägede üksuste paigutamisega risti vastu korduvalt kõikidel tasemetel kinnitatud kokkulepetega selles piirkonnas võrdse ja jagamatu julgeoleku loomise kohta.

«Seejuures puuduvad vähegi arvestatavad argumendid, et Venemaa kujutaks ohtu mõnele NATO riigile. Piisab, kui võrrelda Venemaa ja NATO riikide sõjaväe isikkoosseisu andmeid, samuti kaitse-eelarveid. NATO riikide kogu sõjaline eelarve ületab mõnel hinnangul meie oma 15 korda,» rõhutas diplomaat.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles