Allikad: Venemaa rajab Süürias Palmyras sõjaväebaasi (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmyra tagasi vallutanud Süüria valitsusvägede sõdurid.
Palmyra tagasi vallutanud Süüria valitsusvägede sõdurid. Foto: SCANPIX

Vene relvajõud ehitavad Süürias Palmyras uut sõjaväebaasi, mis asub UNESCO maailmapärandi hulka kuuluvat antiiklinna ümbritsevas kaitsetsoonis, küsimata selleks asjakohastelt võimudelt luba, teatasid Ameerika kultuuripärandiorganisatsioon ja Süüria arheoloog täna.

Ameerika organisatsioon postitas internetti satelliitfotod ja analüüsi, mis näitavad ehitustegevust antiikse Palmyra serval.

Süüria väed hõivasid Venemaa õhulöökide toel kümme kuud Islamiriigi kontrolli all olnud Palmyra tänavu märtsis, lahingud jätkuvad linnast mõne kilomeetri kaugusel ka praegu.

Süüria muististe- ja muuseumidevalitsuse juht Maamoun Abdulkarim ütles, et venelased ehitavad Palmyra serva kasarmuid ja kliiniku. Abdulkarimi sõnul on Süüria ja Vene vägede kohalolek Palmyras oluline, et takistada ISISe naasmist. Arheoloog tunnistas, et tema ametilt ei ole baasi rajamiseks luba küsitud.

«Me ei annaks luba ka väikese ruumi ehitamiseks ei Süüria, Vene ega ühelegi teisele armeele, kuna see oleks vastuolus seadusega,» ütles Abudlkarim telefonitsi Damaskusest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles