Sanders võitis Clintonit Oregonis, kuid kaotas Kentuckys (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton ja Bernie Sanders.
Hillary Clinton ja Bernie Sanders. Foto: SCANPIX

USA senaator Bernie Sanders saavutas eile demokraatide eelvalimistel selge võidu Hillary Clintoni üle Oregonis, kuid kaotas Kentuckys.

Mitmete USA meediakanalite andmeil võitis loodeosariigis Oregonis liberaal Sanders, edestades endist välisministrit 53 toetusprotsendiga 47 vastu. Hääli veel loetakse.

Varem oli Clinton teatanud võidust äärmiselt tasavägisel mõõduvõtul Kentucky osariigis.

Heitlus ka Kentuckys

Kentuckys võttis napi võidu 46,8 protsendise toetusega Clinton, edestades Sandersit poole protsendipunktiga. Häältest on seal loetud 99,8 protsenti.

Selles osariigis oli kaalul 55 delegaadi toetus. Clinton ja Sanders saavad mõlemad vähemalt 25 delegaadi toetuse ning veel viie jagunemine selgub hiljem.

Clintonil on nüüd 1741 ja Sandersil 1458 delegaadi toetus. Selle vahe tasa tegemiseks peaks Sanders võitma kõigil veel pidamata eelvalimistel vähemalt 67 protsenti häältest.

Kui juurde arvata niinimetatud superdelegaadid, toetab Clintonit 2265 ja Sandersit 1498 delegaati. Võiduks on vaja 2383 delegaadi toetust.

Guami delegaadid toetasid Trumpi

USA vabariiklaste tõenäoline presidendikandidaat Donald Trump sai üheksa delegaadi toetuse Guamis. 

USA territoorium korraldas piirkondliku konvendi märtsis. Sealsed delegaadid ei ole seotud, see tähendab, et nad võivad toetada kandidaati omal valikul. 

Guami vabariiklaste partei teatas eilses avalduses, et kõik üheksa delegaati kinnitasid toetust Trumpile. 

Kinnisvaramiljardäril oli enne Oregonis toimunud eelvalimisi 1143 delegaadi toetus 1237 vajalikust. Oregonis oli kaalul 28 delegaadi toetus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles