Taanis peeti kinni ohtlik süürlasest asüülitaotleja (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intsident Næstvedi põgenikekeskuses.
Intsident Næstvedi põgenikekeskuses. Foto: Kaader videost

Taanis peeti eile kinni süürlasest varjupaigataotleja, kes ähvardas tappa Næstvedis asuva põgenikekeskuse juhi ja asukad.

«34-aastane [kahtlusalune] läks märkimisväärselt üle meile vastuvõetavate piiride ning mõistagi seisab ta nüüd silmitsi oma tegude tagajärgedega,» teatas politsei esindaja Kim Kliver.

Hiljuti ilmus Taani ajalehes Information video, milles on väidetavalt näha, kuidas sama põgenikekeskuse töötajad kasutavad jõudu äsja kinni peetud asüülitaotleja vastu. Sama video ning teated põgenikekeskuse asukate füüsilisest ja vaimsest väärkohtlemisest said saatuslikuks Næstvedi põgenikekeskuse juhile Kent Nielsenile, kes vallandati sellest ametist.

Raadiojaama Radio24syv andmetel filmiti video vahetult pärast seda, kui 34-aastane varjupaigataotleja oli ähvardanud tappa just Nielsenit, keskuse teisi töötajaid ning ka seal peatuvaid varjupaigataotlejaid.

«Ta ähvardas mu elu kallale kippuda ning üritas mind lüüa, ma püüdsin teda rahustada tema kätt väänates,» kommenteeris Nielsen, kelle sõnul mees aga ei rahunenud ning talle tuli panna jalalukk. «Ma ei usu, et ma kasutasin liigset jõudu, vaid pigem vajalikul määral jõudu,» lisas Nielsen.

Raadiojaama andmetel oli mees varem Punase Risti hallatavas keskuses, mille töötajad pidasid teda potentsiaalseks ohuks naistele ja lastele ning ta viidi üle Næstvedi. Kuid ka seal sattus mees pahuksisse ning väidetavalt otsis pidevalt konflikti.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles