Kaczyński: Poolas diktaatorlikke jooni nägev Bill Clinton vajab arstiabi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Clinton.
Bill Clinton. Foto: AP/Scanpix

Poola ja Ungari juhtivpoliitikud mõistsid täna hukka USA ekspresidendi Bill Clintoni sõnavõtu, milles ta kritiseeris Varssavi ja Ungari praeguste võimude diktaatorlikke jooni.

Poola ja Ungari ei oleks iseseisvad ilma Ühendriikideta, sõnas Clinton eelmisel nädalal. «Nüüd on nad otsustanud, et demokraatia valmistab nende jaoks liiga palju vaeva,» sõnas endine riigipea ja presidendikandidaadiks pürgiva Hillary Clintoni abikaasa.

«Nad tahavad putinlikku valitsemist; andke mulle autoritaarne diktatuur ja hoidke välismaalased väljas. Kõlab tuttavalt?» sõnas ta, viidates ka vabariiklaste tõenäolisele presidendikandidaadile Donald Trumpile ning tema migratsioonivastastele avaldustele.

Poola parempoolse võimupartei liider Jarosław Kaczyński sõnas pärast Clintoni avaldust, et ekspresident vajab meditsiinilist abi.

«Kõik, kes väidavad, et Poolas ei valitse demokraatia, vajavad meditsiinilist abi,» ütles Seaduse ja Õigluse (PiS) liider Kaczyński ajakirjanikele Varssavis.

PiS pääses oktoobris toimunud valimistel võimule märkimisväärselt migratsioonivastase kampaania turjal.

Nii Budapest kui Varssavi on vastu põgenike vastuvõtmisele Euroopa Liidu kvoodisüsteemi alusel.

«Bill Clinton teab, et ungarlased otsustasid Ungari tuleviku üle demokraatlikel parlamendivalimistel,» sõnas Ungari välisminister Péter Szijjártó teisipäeval.

«Võib-olla talle ei meeldi ungarlaste valik, kuid see ei anna endisele USA presidendile piisavalt põhjust nende solvamiseks,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles