Julgeolekuteenistuse juht: Prantsusmaad ähvardab ISISe pommirünnakute kampaania

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei
Prantsuse politsei Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse julgeolekuteenistuse juht ütles eile, et riik on selgelt äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) sihtmärkide seas ja rühmitus võib korraldada rahvarohketes kohtades pommirünnakute «terrorikampaania».

«Me teame, et Daesh kavandab uusi rünnakuid - kasutades piirkondlikke võitlejaid ja marsruute, mis hõlbustavad ligipääsu meie territooriumile - ja et Prantsusmaa on selgelt sihikule võetud,» ütles julgeolekuteenistuse DGSI juht Patrick Calvar 10. mail parlamendi komisjoni kuulamisel, millest tehti eile avalikuks ülevaade.

ISISele on saanud Süürias ja Iraagis osaks sõjalised tagasilöögid ning rühmitus tahab korraldada kättemaksurünnakuid USA juhitavas koalitsioonis osalevate riikide vastu, lausus ta. Prantsusmaa on Süürias ja Iraagis ISISele õhulööke andvate riikide seas.

Calvar märkis, et ehkki novembrikuised Pariisi terrorirünnakud panid toime Kalašnikovi automaatidega relvastatud enesetapuründajad, on võimalik ka uus rünnakuvorm.

«Meid ähvardab uus rünnakuvorm: terrorikampaania, mida iseloomustab lõhkekehade jätmine kohtadesse, kuhu kogunevad suured rahvahulgad, ja selle tegevuse kordamine paanikaõhustiku tekitamiseks,» ütles julgeolekuteenistuse juht.

Calvar näeb enda sõnul Prantsusmaad ISISest ja Al-Qaedast enim ohustatud riigina. Al-Qaeda soovib «taastada» enda ja oma piirkondlike harude - Araabia poolsaare Al-Qaeda (AQAP) ja Islami Magribi Al-Qaeda (AQIM) - maine, sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles