Guamis kukkus alla USA B-52 pommituslennuk (8)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
B-52 reaktiivpommituslennuk
B-52 reaktiivpommituslennuk Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide õhujõudude teatel kukkus Vaikse ookeani lääneosas Guami saarel mõni aeg pärast õhkutõusmist alla B-52 reaktiivpommituslennuk.

Juhtum, milles pardal olnud seitse meeskonnaliiget pääsesid õnnetusest eluga, leidis aset eile kell 8.30 kohaliku aja järgi Anderseni õhujõudude baasis, edastab BBC.

Meediasse ja sotsiaalmeediasse jõudsid fotod, millel on näha lennukit ja sellest tõusvat suitsu.

USA õhujõudude teatel pärines lennuk Põhja-Dakota õhujõudude baasis, kuid oli Guamil asuvas baasis julgeolekukaalutlustel ning  suundus enne allakukkumist igapäevasele treeninglennule. Lisati, et lennukis olev kütus ei peaks keskkonnale ohtu kujutama.

Guami kuberneri esindaja edastas teate, et tegemist oli õnnetusega, mitte terrorirünnakuga USA baasile.

USA õhujõud on B-52 pommitajaid kasutanud alates Vietnami sõjast kuni Afganistani sõjani ning nende kasutamist jätkatakse.

Guam on Ameerika Ühendriikidele kuuluv saar Vaikses ookeanis Mikroneesias, umbes 6000 kilomeetri kaugusel Hawaiist läänes.

2008. aastal juhtus Guami lähedal veel ühe B-52 õnnetus, kui see koos kuueliikmelise meekonnaga ookeani kukkus. Kõik pardal olnud hukkusid. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles