Prantsuse peaminister nõuab politseinike ründajatele karmi karistust (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse peaminister Manuel Valls nõudis täna karmi karistust Pariisi kesklinnas vägivalla vastu meelt avaldanud politsenike ründajatele.

Foto: AFP/SCANPIX

«Karistus peab olema karm, uurimine just algas, on vahistamisi,» ütles Valls raadiojaamale RTL.

Eile Pariisis politsei vastu suunatud viha ja vägivalla vastu meelt avaldanud korravalvurid sattusid rünnaku alla. Vastudemonstrandid peksid puruks ja süütasid politseiauto, sundides kaks korravalvurit põgenema.

Prantsuse politsei protestis vägivalla vastu, mis on neile osaks saanud tööjõureformide vastastel protestidel.

Pariisi politseiülem Michel Cadot ütles, et politseinikud olid autos, kui sinna lõhkekeha visati. Seda kinnitas ka AFP nähtud turvakaamerate video. Autos istunud mees- ja naispolitseinikul õnnestus välja pääseda.

Vahejuhtumini viis politseinike protesti vastumeeleavaldus, millest võttis demonstratsioonikeeldu eirates osa 300 inimest. Rongkäik kulges läbi linna, skandeerides «Võmmid, sead, tapjad!» Politsei oli sunnitud nende tagasitõrjumiseks pisargaasi käiku laskma.

Neli kahtlusalust peeti kinni eile ja veel üks täna.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles