Rootsi saatis riigist välja luuramises kahtlustatava Vene lennuki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipp
Rootsi lipp Foto: SCANPIX

Rootsil võttis tükk aega, et saata riigist välja Vene lennuk M-55 Geophysica, mis oli ümber ehitatud luurelennukist ja mis oli saabunud 15. aprillil Kirunasse uurimisprojekti raames, kirjutab ajaleht Dagens Nyheter.

Venemaa saatkond oli taotlenud lennukile luba viibida Rootsis 29. aprillini, kuid Rootsi seda luurekartuses ei andnud, ütlesid allikad Dagens Nyheterile.

Diplomaatiliste reeglite järgi pidi lennuk Rootsist lahkuma 48 tunni jooksul. Kuid Venemaa saatkond võttis ühendust Rootsi kaitsejõududega ja teatas, et tehniliste probleemide tõttu saab lennuk lahkuda kõige varem 18. aprillil.

Rootsi kaitsejõud andsid loa 18. aprillil kella 10ni. Kui lennuk ei olnud lahkunud veel ka 19. aprillil, saatsid Rootsi kaitsejõud kohale oma esindaja.

Lennuk lahkus Rootsist alles kuue ööpäeva pärast ning Rootsi eksperdid ei täheldanud lennukil mingeid tehnilisi probleeme.

Huvitava kokkulangemise tõttu katsetas Rootsi just samal ajal samas piirkonnas uusi raketisüsteeme, selgitas allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles