Kortunov: Venemaa ei astu Baltimaid ohustavaid samme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Kortunov Lennart Meri konverentsil.
Andrei Kortunov Lennart Meri konverentsil. Foto: Raul Mee

Venemaa ei astu tõenäoliselt otseseid samme, mis ohustaksid Baltimaid ja NATO terviklikkust, ütles Vene Rahvusvaheliste Suhete Nõukogu esimees Andrei Kortunov usutluses BNSile.

Kortunov nimetas Lennart Meri konverentsi veerel antud usutluses Baltimaade ja Venemaa suhteid keerulisteks ja mitte positiivseteks.

Tema sõnul on lähitulevikus oodata ohtralt Baltimaade vastast retoorikat ja seda eriti pärast NATO Varssavi tippkohtumist, kus langetatakse otsus alliansi vägede paigutamisest Baltimaadesse.

«Usun, et näeme vaenulike avalduste vahetamist. See on juba praegu toimumas. Lätis jõudis lõpule Nõukogude okupatsioonikahjusid hinnanud komisjoni töö. Venemaal oli see suur teema ning meedia üritas sellest lugu teha,» lausus Kortunov BNSile.

Vene rahvusvaheliste suhete ekspert näeb ka tulevikus komplikatsioone Venemaa ja Baltimaade suhetes, sest osapoolte vahel valitseb sügav usaldamatus ja mõned küsimused on jätkuvalt lahendamata, sealhulgas Eestiga.

«Territoriaalküsimus on endiselt lõpliku lahenduseta,» lausus Kortunov. «Kahjuks näeme tõenäoliselt pingelist perioodi, ehkki ma ei usu, et see teravneks otseseks konfliktiks.»

«Ma ei usu, et Venemaa astuks mingeid samme, mis võiksid NATO terviklikkust ohustada. Baltimaad on alliansi liikmed ja ma ei pea tõenäoliseks, et Venemaa astuks neid ohustavaid samme,» lausus Vene Rahvusvaheliste Suhete Nõukogu esimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles