Prantsusmaa kuulab esimest korda üle Salah Abdeslami (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseifoto Salah Abdeslamist.
Politseifoto Salah Abdeslamist. Foto: DSK/AFP/Scanpix

Märtsis Belgia pealinnas tabatud ja aprilli lõpus Prantsusmaale välja antud Pariisi terrorirünnakute korraldamises kahtlustatavat Salah Abdeslami hakatakse täna Prantsusmaal üle kuulama.

Fleury-Merogis' vanglas hoitava Abdeslami advokaat on varem öelnud, et mees on valmis Prantsuse võimudega koostööd tegema.

Abdeslam peeti koos ühe kaaslasega kinni 18. märtsil Brüsseli Molenbeeki linnajaos toimunud haarangus.

Pärast kinnipidamist avaldas Abdeslam valmisolekut teha koostööd Belgia võimudega. Pärast 22. märtsil Brüsselis toimunud rünnakutele muutis ta aga meelt, viidates õigusele vaikida, ning avaldas oma advokaadi kaudu soovi, et ta võimalikult kiiresti Prantsusmaale välja antaks.

Prantsusmaal süüdistatakse 26-aastast Prantsuse kodakondsusega Abdeslami 130 inimelu nõudnud terrorirünnakute korraldamises möödunud aasta novembris Pariisis. Teadaolevalt on ta ainus Pariisi rünnakute korraldajaist, kes on elus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles