Nigeeriast leiti teinegi kahe aasta eest röövitud koolitüdruk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimane päästetud koolitüdrukutest.
Viimane päästetud koolitüdrukutest. Foto: SCANPIX

Nigeerias Borno osariigis läbi viidud sõjaväeoperatsiooni käigus leiti veel üks kahe aasta eest Chibokis Boko Harāmi võitlejate poolt röövitud enam kui 200 koolitüdrukust.

«Operatsioonide käigus tapsid sõdurid 35 Boko Harāmi terroristi ja avastasid relvi, laskemoona ja teisi esemeid. Lisaks päästsid nad Boko Harāmi terroristide käes vangis olnud 97 naist ja last,» kinnitas Nigeeria armee, mis oli üleeile teatanud esimese tüdruku vabastamisest.

Aafrika rahvarohkeimas riigis šariaadiseaduste kehtestamist nõudev rühmitus Boko Harām on kaost külvanud aastaid. Korraldanud pommirünnakuid valitsusasutustele, pistnud põlema koolimaju ja kirikuid, vallutanud vanglaid, röövinud sadu ja sadu inimesi ning raiunud maha nii kristlaste kui moslemite päid.

Suuremat rahvusvahelist tähelepanu sai see rühmitus alles 2014. aasta aprillis seoses ligi 300 koolitüdruku röövimisega Chiboki linnast. Enamik tüdrukutest – teadaolevalt on neid nüüd 217 ning enamik neist noored naiskristlased – on tänaseni vangistuses. Ülejäänutel õnnestus vahetult pärast röövi vabadusse pääseda.

Uudisteagentuuri AFP andmetel on rühmitus seitsme tegutsemisaasta jooksul tapnud vähemalt 20 000 inimest. Lisaks Nigeeriale on rühmitus oma tegevust laiendanud ka Kameruni, Tšaadi ja Nigerisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles