Egiptuse lennundusminister: terrorirünnak on lennuki kadumise tõenäolisem kui tehniline rike

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EgyptAiri lennuk õhku tõusmas
EgyptAiri lennuk õhku tõusmas Foto: SCANPIX

Päästemeeskonnad jätkavad tänagi, rohkem kui 24 tundi peale eilset EgyptAiri lennuki kadumist, selle otsinguid Vahemerest. Siiani on samuti teadmata lennuki pardal olnud 66 inimese saatus ja Egiptuse valitsuse sõnul võis olla tegemist terrorirünnakuga, vahendab Reuters. 

Ükski terroristlik rühmitus lennuki kadumise eest vastutust veel võtnud ei ole. Lend MS804 oli teel Pariisist Kairosse.

Täna varahommikul saabusid Kairosse ka kolm prantslastest uurijat ja ekspert Airbusist, ettevõttest, kelle poolt kadunud lennuk valmistatud oli. See meeskond hakkab tegelema lennuki asukoha tuvastamisega.

Egiptuse peaminister Sherif Ismaili sõnul on liiga vara, et katastroofi tagamaadest rääkida. Samal ajal ütles riigi lennundusminister, et terrorirünnak on lennuki kadumise puhul tõenäolisem kui tehniline rike.

Eile õhtul tekitas segadust Vahemeres ulpinud prügi, mida Egiptuse ametnikud pidasid algselt kadunud lennukilt pärinevaks. Hiljem selgus, et see ei olnud siiski lennukivrakk.  

Teadmatuse tõttu, mis lennuki kadumise põhjustas, on osa suuremaid lennujaamu juba oma ohutaset tõstnud ja turvameetmeid karmistanud. Los Angelese lennujaam USAs oli esimene neist.

Pariisist Kairosse teel olnud lennuki pardal oli 56 reisijat, sealhulgas üks laps ja kaks imikut, lisaks 10 meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles