Vene inimõiguskogu kutsus meediat rahva teadvust demilitariseerima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestiv inimõiguslane, keda arreteeritakse
Protestiv inimõiguslane, keda arreteeritakse Foto: SCANPIX

Vene presidendi inimõiguskogu juht Mihhail Fedotov kutsus täna massimeediat demilitariseerima rahva teadvust, rõhutades, et sündmuste kajastamine peaks sisaldama objektiivset pilti, mitte peegeldama inimeste hirme.

«Ma rääkisin inimõiguskogu ja president Vladimir Putini vahelisel kohtumisel poolteist aastat tagasi vajadusest demilitariseerida rahva teadvust ja ma rõhutan seda ka praegu,» ütles Fedotov konverentsil «Ajakirjandus ja propaganda tänapäeva meedias».

Meie meedia näitab rahvale selle hirmude peegeldust, selle asemel, et näidata, mis tegelikult toimub, sõnas Vene inimõigusnõukogu juht.

«Nad näitavad oma hirmude ja ideede peegeldust, mitte tegelikkust, reaalsust. Meedia peab muutuma peeglist läbipaistvaks klaasiks. Alles siis me näeme, et tegelikult pole inimlikul tasandil mingit konflikti ega viha,» ütles Fedotov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles