Tühistage Vene eliidi Euroopa viisad (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi 27. veebruaril Moskvas mõrvatud Boriss Nemtsovi mälestusmarsil.
Aleksei Navalnõi 27. veebruaril Moskvas mõrvatud Boriss Nemtsovi mälestusmarsil. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vene eliit hakkab president Vladimir Putini režiimi vastu midagi ette võtma vaid siis, kui nad ise tema poliitika tõttu kannatada saavad: eelkõige jäävad ilma viisast Euroopa Liitu, kus elavad nende lapsed ja kus nad hoiavad oma vara, kinnitab Venemaa üks tuntumaid opositsioonipoliitikuid, endale korruptsioonivastase võitlusega nime teinud Aleksei Navalnõi (39), kellel Venemaa ei luba juba aastaid riigist välja sõita. Viimati käis ta välismaal 2012. aasta sügisel – Tallinnas.

-Nädala algul ründasid kasakavormis mehed teid ja teie kaastöötajaid Musta mere äärse Anapa lennujaama ees, nii et paar teie korruptsioonivastase fondi (FBK) töötajat on ikka veel haiglas. Aasta tagasi lasti Moskvas demonstratiivselt maha Boriss Nemtsov. Kas te kardate oma elu pärast?

Muidugi kardan, kuigi on juba hilja karta! Olen arukas inimene ja esiteks saan aru, et hirm ei tohi takistada tööd, ning teiseks, et kaotan võidujooksus oma julgeoleku pärast riigile nagunii.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles