Porošenko: Saksamaa liikugu Donbassi-missiooni ettepanekuga edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko palus telefonivestluses Saksa kantsleri Angela Merkeliga Berliinil kiirendada tööd Kiievi ettepaneku kallal relvastatud politseimissiooni saatmiseks Donbassi, teatas presidendi pressiteenistus.

Porošenko pidas täna Merkeli ja Prantsuse presidendi François Hollande'iga telefonivestluse, milles kolm liidrit jagasid hinnangut, et olukord Donbassis on õigeusu lihavõtete eel saavutatud relvarahulepetele vaatamata keeruline.

«Ukraina president mainis selles kontekstis relvastatud politseimissiooni Donbassi paigutamise tähtsust. President kutsus Saksamaad, sest riik on praegu OSCE eesistuja, kiirendama tööd asjassepuutuvate ettepanekute kallal,» teatas pressiteenistus.

Ukraina riigipea kordas ka nõudmist, et separatistid peavad relvarahust kinni pidama ja OSCE vaatlejatele tuleb tagada ligipääs kogu Ukraina-Vene piirile relvatarnete takistamiseks Donbassi aladele, mis on väljaspool Kiievi kontrolli.

Liidrid olid ühel meelel, et julgeolek on Donbassi poliitilise protsessi jätkamise peamine eeltingimus ja oluline on jätkata dialoogi kõigi pantvangide vabastamiseks.

Vestluse käigus koordineerisid osapooled ka positsioone Vene-vastaste sanktsioonide pikendamise küsimuses enne G7 tippkohtumist Jaapanis.

Porošenko kutsus Saksamaad ja Prantsusmaad kiirendama Euroopa Liidu siseprotseduure ukrainlastele viisavabaduse andmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles