USA ametnik: Talibani liider sai droonirünnakus tõenäoliselt surma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulla Akhtar Mohammad Mansour
Mulla Akhtar Mohammad Mansour Foto: Reuters / Scanpix

Islamiliikumise Taliban liider mulla Akhtar Mansour sai laupäeval USA droonirünnakus tõenäoliselt surma, teatas Ühendriikide ametnik.

USA presidendi Barack Obama loal läbi viidud rünnakus Pakistani kõrvalises piirkonnas Afganistani piiri lähedal Ahmad Walist edelas sai surma veel üks isik, kes sõitis koos Mansouriga autos.

"Mansour oli sihtmärk ja sai tõenäoliselt surma," ütles anonüümseks jääda soovinud ametnik, märkides, et hommikul kella 6 paiku korraldatud rünnakust võttis osa mitu USA erioperatsioonivägede drooni.

Pentagoni kõneisik Peter Cook teatas hiljem avalduses, et Mansour "on olnud Talibani liider ja aktiivselt seotud rünnakute kavandamisega objektide vastu Kabulis ja üle kogu Afganistani, kätkedes ohtu Afganistani tsiviilelanikele ja julgeolekujõududele, meie personalile ja koalitsioonipartneritele".

Mansour määrati Talibani juhiks 2015. aasta juulis pärast seda, kui avalikustati, et islamiliikumise asutaja mulla Omar suri juba kaks aastat varem.

"Alates mulla Omari surmast ja Mansouri saamisest liidriks, on Taliban korraldanud mitmeid rünnakuid, mis on põhjustanud kümnete tuhandete Afganistani tsiviilisikute ja Afganistani julgeolekujõudude, samuti mitmete USA ja koalitsiooni liikmete surma," sõnas Cook.

Pentagoni ametnikud veel hindavad rünnakute tulemusi, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles