Rumeenia välisminister: Moldova on pööranud uue lehekülje

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova valitsusehoone politsei tugeva valve all protestide ajal, jaanuaris 2016
Moldova valitsusehoone politsei tugeva valve all protestide ajal, jaanuaris 2016 Foto: SCANPIX

Moldova on pärast keerulist 2015. aastat pööranud uue lehekülje ning jätkab Euroopa teel, mida Bukarest kindlalt toetab, ütles Rumeenia välisminister Lazăr Comănescu usutluses BNS-ile.

«Pärast peaminister Pavel Filipi ametisseastumist (tänavu jaanuaris – BNS) on reformid jätkunud, sisepoliitiline debatt maha rahunenud ja käib töö Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) uue finantskokkuleppe saavutamiseks,» ütles Comănescu.

Tema sõnul on Moldoval veel palju teha, ent Rumeenia on optimistlik, et naaberriik on nüüd õigel teel. «Rumeenia jääb Moldova Euroopa tee pühendunud toetajaks,» lausus välisminister.

Comănescu ütles vastuseks BNS-i küsimusele Bukaresti ametliku seisukohta kohta Rumeenia ja Moldova võimalikust ühinemisest, mida mõned poliitilised jõud mõlemas riigid toetavad, et Rumeenia seisukoht on olnud algusest peale selge: Rumeenia toetab iseseisvat Moldovat.

«Rumeenia oli esimene riik, kes tunnustas Moldova iseseisvust ja seda vaid mõni tund pärast selle väljakuulutamist. Meie pühendumus ja austus selle otsuse vastu pole kunagi kõikunud ja seda ei saa kahtluse alla seada,» ütles välisminister.

Comănescu sõnul on Rumeenia poliitiline kurss Moldova suhtes jäänud tänaseni muutumatuks – aidata igal võimalikul viisil tuua Moldova tagasi Euroopasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles