Aktivistid: Vene õhuvägi ründas Aleppos mässuliste varustusteed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo linna tabanud kuu aja pikkuse sõjategevuse tagajärjed
Aleppo linna tabanud kuu aja pikkuse sõjategevuse tagajärjed Foto: AFP/SCANPIX

Vene sõjalennukid sooritasid täna õhulööke Aleppo linna viivale mässuliste olulisele varustusteele, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Tegemist on esimeste Vene õhulöökidega Aleppo lahingutandril pärast veebruaris välja kuulutatud relvarahu, lisati avalduses.

«Vene ja Süüria sõjalennukid sooritasid üheskoos Castello teele umbes 40 õhulööki,» ütles keskuse juht Rami Abdel Rahman.

«Sooritatud õhulöögid olid jõuliseimad alates veebruarist ning tegemist oli ka esimeste kinnitust saanud Vene õhulöökidega pärast relvarahu algust,» lausus Abdel Rahman.

Aleppo linna raputavas vägivallas hukkus viimase kuu jooksul umbes 300 tsiviilelanikku ning suurriigid üritavad päästa kolme kuu eest USA ja Venemaa vahendusel välja kuulutatud relvarahu.

Aleppo oli kunagi Süüria majanduse peamine ajam. Nüüd toimub seal raevukas sõjategevus linna idaosas paiknevate mässuliste ja läänes asuvate režiimivägede vahel. Castello tee on mässuliste jaoks võtmetähtsusega varustustee, mis viib Aleppost välja põhja.

Relvarahu esimese paari nädala jooksul vaenutegevus Aleppos vaibus, kuid võitlus maantee pärast jätkus.

Venemaa sooritas esimesed õhulöögid Süürias septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles