HS: Haavisto oleks rahva eelistatud vastaskandidaat Niinistöle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto 2012. aastal pärast presidendivalimiste teise vooru tulemuste selgumist.
Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto 2012. aastal pärast presidendivalimiste teise vooru tulemuste selgumist. Foto: AP / Scanpix

Soome roheliste erakonna parlamendisaadik Pekka Haavisto oleks rahva eelistatud vastaskandidaat Sauli Niinistöle, kui too peaks taotlema järgmistel presidendivalimistel uut ametiaega, selgus ajalehe Helsingin Sanomat korraldatud küsitluse tulemustest esmaspäeval.

Eelmistel presidendivalimistel 2012. aastal Niinistöle teises voorus kaotanud Haavistot nimetas eelistatud vastaskandidaadina 37 protsenti küsitletutest. Teised võimalikud kandidaadid jäid temast kaugele maha.

Teise koha sai Keskerakonna Matti Vanhanen 23 protsendi ja kolmanda koha sotsiaaldemokraat Eero Heinäluoma 22-protsendise toetusega. Jutta Urpilainen samast erakonnast jäi kahe protsendipunkti kaugusele Heinäluomast.

Rohkem kui 10-protsendise toetuse said ka sotsiaaldemokraadid Lauri Ihalainen ja Antti Rinne, põlissoomlaste Jussi Niinistö ning Keskerakonna Paavo Väyrynen.

Rohelised teatasid paar päeva tagasi, et esitavad oma kandidaadi 2018. aasta presidendivalimistele. Haavistolt on juba uuritud, kas ta soovib kandideerida ning ta on lubanud asja kaaluda.

Ametisolev president Sauli Niinistö on aga lubanud öelda järgmise aasta kevadel, kas ta taotleb tagasivalimist. Seda peetakse tõenäolisena. Valimiste ajal oleks ta 69-aastane ja ametiaja lõpus 75-aastane.

TNS Gallupi korraldatud küsitluses osales sel kuul tuhat inimest. Lubatud veaprotsent oli kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles