Tai koolipõlengus hukkus 17 tüdrukut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leekides ühiselamu eile õhtul Põhja-Tais.
Leekides ühiselamu eile õhtul Põhja-Tais. Foto: SIPA/Scanpix

Tai põhjaosas sai öösel puhkenud ühiselamupõlengus surma vähemalt 17 naisõpilast, teatasid ametivõimud. Hulgaliselt on kadunuid ja haavatuid.

Põleng lahvatas hilja õhtul, mil mitmed tüdrukud olid juba voodis ega jõudnud adekvaatselt reageerida. «Tulekahju puhkes pühapäeva õhtul kell 11 (kell kuus Eesti aja järgi). 17 tüdrukut sai surma ja kaks on endiselt kadunud, viis tükki sai haavata,» teatas Chang Rai linna Wiang Pa Pao kvartali politseiülem Prayad Singsin. Viimastest kahe tüdruku seisund on kriitiline.

Tegu on erakooliga, mis pakub haridust peamiselt vaestest küladest pärit tüdrukutele. Laose ja Birma piiri lähedal mägistel aladel elavad hõimud on riigi üldisest arengust maha jäänud ning lisaks haridusele on piirkonnas probleeme ka tervishoiuga. Paljud vaesunud elanikud tegelevad narkokaubandusega.

Chang Rai linn on menukas ka turistide seas, ehkki viimased on sattunud kriitika alla selle eest, et suhtuvad kohalikesse küladesse kui loomaaedadesse.

Kokku viibis kahekorruselises puidust ühiselamus 38 õpilast. Õnnetuse põhjus on teadmata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles