Obama kinnitas Talibani juhi hukkumist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulla Akhtar Mansour.
Mulla Akhtar Mansour. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama kinnitas täna Talibani juhi mulla Akhtar Mansour hukkumist USA õhurünnakus, nimetades tema surma oluliseks verstapostiks rahu saavutamisel Afganistanis.

«Kõrvaldasime juhi organisatsioonilt, mis jätkab rünnakuid Ameerika ja koalitsioonivägede vastu, peab sõda Afganistani rahva vastu ning on liidus Al-Qaeda suguste äärmusrühmitustega,» märkis Vietnamis visiidil viibiv Obama.

Presidendi sõnul tõrjus Mansour katseid osaleda rahukõnelustel ning lõpetada vägivald, mis on nõudnud arvutute süütute meeste, naiste ja laste elusid.

Obama kutsus Talibani ülejäänud juhtkonda alustama rahukõnelusi, mis on tema sõnul ainus reaalne võimalus konflikti lõpetamiseks.

Mansour hukkus laupäeval Pakistani lääneosas Belutšistani provintsis, tegemist oli USA esimese teadaoleva rünnakuga Afganistani Talibani kõrge juhi vastu Pakistani pinnal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles