ISIS kutsus üles terrorile Indias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Terrorirühmitis Islamiriik (ISIS) avaldas üleskutse, milles soovitab Indias elavatel moslemitel reisida Süüriasse, et ühineda seal nende organisatsiooniga.

Indias elab rohkem kui 160 miljonit islamiusulist, kuid ISISega on neist liitunud vaid käputäis. Riigijuhid on andnud mõista, et see on tunnismärk India ilmaliku demokraatia tugevusest.

Videopöördumises mõnitab rühmitis India moslemeid selle eest, et elavad rahumeelselt koos hindudega, kes kummardavad «lehmasid, puid ja päikest.»

«Sellel maal saad sa uskmatuid vihata. Sellel maal saad sa ellu viia džihaadi,» reklaamib Süüriat Abu Salman al-Hindi nime kasutav Indiast pärit võitleja. «Sellel maal on sinu religioon kindel. Sellel maal on Allahi seadus kõige kõrgem,» jätkab terrorist.

Teine võitleja lisab, et ISIS tuleb peagi Indiasse, et maksta kätte seal aastakümnete jooksul moslemitele osaks saanud vägivalla ja alanduste eest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles