Raport: EList lahkumine oleks Suurbritanniale katastroof (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron.
David Cameron. Foto: SCANPIX

Suurbritannia rahandusministeeriumi koostatud analüüs riigi võimaliku Euroopa Liidust lahkulöömise tagajärgede kohta jõudis järeldusele – ees terendaks vähemalt aasta aega vältav majandussurutis.

«Riiki ootab kohene ja sügav majanduslik šokk,» tsiteerib BBC rahandusminister Geoge Osborne`i. Nii tema kui peaminister David Cameron on ühel meelel: kriisis poleks sel juhul süüdistada kedagi peale iseendi.

Osborne tõi välja, et ainult kaheksa aastat on möödas ajast, mil Suurbritannia elas üle oma rängima valitsuskriisi pärast Teist maailmasõda. «Iga osa meie riigist kannatas. Briti rahvas töötas nii palju, et saada meie riik tagasi õigele rajale. Kas me tahame selle kõik ära visata?» vahendab ministri sõnu Guardian. «Rahvas peab endalt küsima: kas me saame teadlikult valida majanduslanguse poolt? Sest tõendite järgi niimoodi juhtubki, kui me hääletame Euroopa Liidust lahkumise poolt,» jätkas minister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles