Donald Trump võtab küsitlustes Clintonile järele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel Ameerika Ühendriikides avaldatud uurimused näitavad, et vabariikliku erakonna eeldatav presidendikandidaat, miljardär Donald Trump on rahva seas pea sama populaarne kui tema rivaal, demokraatide arvatav kandidaat Hillary Clinton. Mõne tulemuse järgi on Trump isegi eespool.

Washington Posti ja telekanali ABC korraldatus küsitlus näitas, et 46 protsenti valijaist eelistaks presidendina näha Trumpi, sellal kui Clintoni juures oli see arv 44 protsenti. Tegu on esimese korraga, kui miljardär edestab uuringutes endist esileedit.

Wall Street Journali uurimusest selgus aga, et Clintoni varasem suur edumaa on kukkunud vaid kolme protsendi peale, 46 protsendini Trumpi 43 kõrval. Veel aprillis toetas sama uuringu järgi Clintonit 50 protsenti valijaist Trumpi 39 vastu. Clintoni nüüdne edumaa on nii napp, et võib samas mahtuda ka veamarginaali sisse.

Ekspertide hinnangul peegeldavad tulemused kahte faktorit. Esiteks on vabariiklaste juhtkond hakanud vastumeelselt, kuid kindlalt leppima tõsiasjaga, et just Trumbist saab nende kandidaat. Teiseks kestab demokraatide leeris endiselt võitlus: olgugi, et Vermonti senaator Bernie Sanders on sisuliselt pea minetanud lootuse kandidatuuri võitmiseks, keeldub ta loobumast ja on lubanud võidelda kuni lõpuni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles