NATO on teadlik olukorrast Baltimaades (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti, Läti, Leedu.
Eesti, Läti, Leedu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

NATO on hästi informeeritud olukorrast Balti riikides ning valmis vastama igasugustele väljakutsetele, isegi kui need pole seotud tavaohuga, ütles esmaspäeval Szczecinis paikneva kirdekorpuse komandör kindralleitnant Manfred Hofmann.

Usutluses BNSile meenutas Hofmann, et 2014. aasta Walesi tippkohtumise ajal lepiti kokku valmisoleku tegevuskavas, mis näeb ette abinõud vastamiseks uutele ohtudele, mis on tõstnud pead Euroopas pärast Krimmi annekteerimist Venemaa poolt. Balti riikides on rajatud NATO staabielemendid (NFIU).

Muutused on aset leidnud ka alliansi rahvusvahelises kirdekorpuses, kus on tõstetud valmisoleku taset ja suurendatud personali.

Praegune struktuur tagab kiire ja tõhusa reageerimise tavaohtudega seotud väljakutsetele, aga ka hübdriidsõja elementidele, märkis komandör.

Tema sõnul on Euroopa mõne viimase aasta jooksul seisnud silmitsi sammudega, mis ei aita kaasa rahumeelse ja turvalise keskkonna loomisele, seetõttu on Balti riikide mured arusaadavad. Samas on NATO valmis erinevateks väljakutseteks, kinnitas Hofmann.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles