Süüria plahvatustes hukkus üle 148 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pommirünnakute laines Süüria režiimi kahes tugipunktis Vahemere rannikul sai esmaspäeval surma vähemalt 148 inimest, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Jableh's hukkus sada ja Tartusis 48 inimest, ütles keskuse juht Rami Abdel Rahman. Rida plahvatusi korraldati kahes linnas peaaegu samaaegselt.

Keskuse direktori Rami Abdel Rahmani sõnul oli ilma kahtluseta tegemist ohvriterohkeimate rünnakutega neis linnades pärast Süüria konflikti puhkemist märtsis 2011.

Äärmusrühmitus Islamiriik (IS) võttis uudisteagentuuri Amaq vahendusel rünnakute eest vastutuse, öeldes, et ISi võitlejad ründasid alaviitide kogunemisi Tartusis ja Jableh's.

Seitse peamiselt enesetapuvõitlejate õhitud pommi tabasid Jableh'd ja Tartusi esmaspäeva hommikul pea üheaegselt. Plahvatuste sihtmärgiks olid bussijaamad, haiglad ja muud tsiviilisikuterohkeid kohti.

Ka Süüria riigimeedia teatas rünnakutest, kuid nimetas ohvrite arvuks Jableh's 45 ja Tartusis 33.

Mõlemad linnad president Bashar al-Assadi režiimi kantsid. Tema pere on pärit Qardaha külast, mis asub vaid 25 kilomeetri kaugusel Jableh'st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles