Maldiivide ekspresidendi sõnul sai ta Suurbritannias asüüli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Maldiivide ekspresident Mohamed Nasheed sai Suurbritannias asüüli, teatas endise riigipea kantselei esmaspäeval.

Nasheed (49) mõisteti möödunud aastal vastuolulises kohtuasjas süüdi terrorismis, kuid tal lubati reisida jaanuaris selgroo-operatsiooniks Suurbritanniasse. Lääneriigid mõistsid kohtuprotsessi hukka.

Nasheed ütles esmaspäeval, et tal "pole muud valikut" kui töötada president Abdulla Yameeni vastu eksiilist.

"Endine Maldiivide president Mohamed Nasheed sai Ühendkuningriigis pagulasstaatuse," öeldi Nasheedi veebilehel tehtud avalduses.

Nasheedist sai 2008. aastal saareriigi esimene demokraatlikult valitud president ning teenis neli aastat enne, kui kukutati sõjaväe ja politsei toetatud riigipöördega.

"President Yameen on vangistanud iga opositsiooniliidri ja surunud maha kõik, kes julgevad talle vastu astuda või teda kritiseerida," ütles Nasheed veebilehe avalduses.

"Viimase aastaga on kadunud ajakirjandus-, eneseväljendus- ja kogunemisvabadus ... Arvestades Maldiivides toimuvat autoritaarsuse suunas libisemist tunnen mina ja teised opositsioonipoliitikud, et meil pole muud valikut kui töötada eksiilist."

Suurbritannia siseministeerium keeldus avaldust kinnitamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles