Egiptuse võimud: EgyptAiri lennuk ei muutnud enne merre kukkumist kurssi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EgyptAiri lennu MS804 teekond, mis katkes Vahemere kohal
EgyptAiri lennu MS804 teekond, mis katkes Vahemere kohal Foto: SCANPIX

Egiptuse võimude teatel ei muutnud EgyptAiri lennuk enne Vahemerre kukkumist kurssi ega langenud ka märgatavalt allapoole, nagu mitmed meediaallikad edastasid.

Airbus A320 oli teel Pariisist Kairosse, kui möödunud neljapäeval umbes kell 2.45 Vahemere kohal lennates radariekraanilt kadus, edastab BBC.

Kreeka võimud teatasid varem, et lennuk tegi enne allakukkumist 90-kraadise pöörde vasakule  ning siis täisringi paremas suunas. Egiptuse lennundusametnike teatel on sellised manöövrid tavalised ja neis ei olnud midagi erilist.

Kreeka kaitseminister Panos Kammenos sõnas möödunud nädalal pressikonverentsil, et radari kohaselt langes Airbus A320 umbes 7620 meetrit tavapärasest lennumarsruudist allapoole, enne kui merre kukkus.

Egiptuse lennundusameti juht Ehab Amzy teatel aga lendas EgyptAiri lennuk tavalisel 11 280 meetri kõrgusel, enne kui «nagu kukkuv kivi» radariekraanilt kadus.

Nii Egiptuse kui Kreeka teatel ei edastanud selle lennuki piloodid Egiptuse õhuruumi sisenedes hädakutsungit ega teatanud tehnilistest probleemidest, kuid Kreeka lennujuhtmiskeskus ei saanud kell 2.27 Kairo aja järgi enam EgyptAiri lennukiga ühendust.

Ei ole teada, miks Egiptuse ja Kreeka ametnikel on lennuki teekonna ja viimaste hetkede kohta vastuolulised andmed.

Egiptus koos Kreeka, Prantsusmaa ja Ühendkuningriigiga käivitas Vahemerel lennuki otsingud, seni on leitud reisijate pagasit, lennuki osi ja inimjäänuseid.

Egiptuse lennunduseksperdi Hani Galali arvates võivad Airbus A320 mustad kastid olla kannatada saanud, kui lennuk tõesti langes kiiresti 11 000 meetri kõrguselt. Tema oletuse kohaselt  võib see lennuk olla meres 2000 - 3000 meetri sügavusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles