Viini loomaaed sai endale uued staarid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flamingo tibu
Flamingo tibu Foto: SCANPIX

Maailma vanim loomaaed Viinis tervitas uusi ilmakodanikke selle aasta alguses, kui koorus kuus väikest flamingot, vahendab The Local. 

Väikesed üliarmsad flamingobeebid on kaetud halli udusulestikuga. Valged suled saavad nad endale suuremaks kasvades. Roosa sulestik hakkab neid ehtima alles täiskasvanueas. Loomaaednikud peavad pingsalt jälgima, et väikesed flamingobeebid sööksid palju mereande, kuna roosa värv tuleb krevettidest ja muudest koorikloomadest.

Kuna flamingode looduslike söömisharjumuste järgimine on loomaaedades keeruline, on dietoloogid loonud erilise sööda, mis sisaldab kõiki vajalikke aineid, et flamingod omandaksid oma loomupärase roosa värvuse.

Viini loomaaed on flamingosid kasvatanud aastaid, seetõttu on neil valdkonnas palju kogemusi. Munad asetatakse mudast tehtud pesadesse, mis on kaetud sulgedega, et mune soojas hoida. Kui tibud on piisavalt vanaks saanud, lahkuvad nad pesast ja vanemad hoolitsevad nende eest, kuni tibude iseseisvumiseni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles