Palestiina ei ole nõus Iisraeliga otsekõnelusi pidama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: AFP / Scanpix

Palestiina peaminister Rami Hamdallah lükkas täna tagasi Iisraeli ettepaneku otsekõnelusteks Prantsusmaa mitmepoolse rahualgatuse asemel, öeldes, et juudiriik tahab sellega üksnes aega võita.

Hamdallah ütles oma arvamuse välja vestluses Prantsuse peaministri Manuel Vallsiga, kes on sel nädalal Pariisi rahualgatuse läbisurumiseks Iisraelis ja Palestiina aladel kõnelusi pidanud.

«Aega on vähe,» ütles Hamdallah. «Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu püüab aega võita, aga seekord ta rahvusvahelise kogukonna käest ei pääse.»

Netanyahu lükkas eile Vallsiga kohtudes tagasi Prantsusmaa mitmepoolse rahualgatuse ja pakkus selle asemel välja otsekõnelused Palestiina liidri Mahmoud Abbasiga Pariisis.

Valls lubas anda Netanyahu ettepaneku edasi Prantsuse presidendile François Hollande'ile, kuid rõhutas, et Pariis jääb oma plaani juurde.

Abbas tervitas Prantsusmaa algatust korraldada 3. juunil mitme riigi välisministrite kohtumine, kus Iisrael ja Palestiina ei oleks esindatud.

Sügisel korraldataks teine konverents Iisraeli ja Palestiina osalusel, plaani lõppeesmärk on taastada kõnelused, mis viiksid Palestiina riigi loomiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles