ISIS Fallujahs: laseme maha kõik, kes üritavad põgeneda või alla anda (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi valitsusväed Fallujahd tagasi vallutamas
Iraagi valitsusväed Fallujahd tagasi vallutamas Foto: AFP/SCANPIX

Iraagi valitsus üritab meeleheitlikult Fallujah linna tagasi võita, kuid ISIS on andnud korralduse tappa kõik, kes üritavad linnast põgeneda või alla anda, vahendab Independent.

Fallujah tänavatel valvavad ISISe hukkamisüksused, korraldusega tappa igaüks, kes lahkuda soovib. Samal ajal on linnale lähenemas Iraagi sõjavägi. «ISISe võitlejad ütlevad, et igaüks, kes Fallujahs oma kodust lahkub või valget lippu lehvitab, lastakse maha,» kirjeldas olukorda poliitiline aktivist, Ahmed al-Dulaimi, linnast telefonitsi oma lähedastele olukorda.

;

Eile hommikul linnale pealetungi alustanud Iraagi väed viisid kogu eilse päeva ja öö läbi õhurünnakuid. Rünnakud jätkusid ka täna. Jordaania tee peale jääva ja Bagdadi lähedal asuva Fallujah kaotamine oleks ISISele valus hoop.

Ootamatu pöördena tuli eile teateid, et kolm ISISe võitlejat tapeti Fallujah linnas endas, mis oleks esimene märk sellest, et kohalikud on hakanud terrorirühmituse vastu mässama.

Arvatakse, et Fallujahs on umbes 100 000 tsiviilisikut.

Eile tapeti Fallujahs 8 tsiviilisikut ja 25 inimest sai haavata, neist 20 olid samuti tsiviilisikud, kirjutatakse Reutersis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles