Belgia valitsusvastasel meeleavaldusel läks kähmluseks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Union members hold balloons which read 'Jobs' and 'Purchasing power' during a demonstration in Brussels on Tuesday, May 24, 2016. Tens of thousands of demonstrators marched through the center of the capital to protest the center-right government
Union members hold balloons which read 'Jobs' and 'Purchasing power' during a demonstration in Brussels on Tuesday, May 24, 2016. Tens of thousands of demonstrators marched through the center of the capital to protest the center-right government Foto: Virginia Mayo/AP

Belgia märulipolitsei suunas veekahurid meeleavaldajate pihta, kes täna Brüsseli kesklinnas suure valitsusvastase demonstratsiooni lõppedes kaklema läksid.

Kähmluses sai viga vähemalt üks politseinik ja mitu meeleavaldajat.

Meeleavaldus kutsuti kokku protestiks paremtsentristliku valitsuse sotsiaal- ja majanduspoliitika vastu, mis ametiühingute väitel on asunud õõnestama Belgia heaoluriigi alustalasid.

Kokku tuli 50 000 inimest ja demonstratsioon kulges rahumeelselt, kuni mõnikümmend osalejat hakkas politseinike pihta kive pilduma ja protestijate vahel läks kähmluseks.

Ka varasematel kasinusvastastel meeleavaldustel on mõnekümne osavõtja vägivaldne käitumine heitnud varju kümnete tuhandete rahulikule demonstratsioonile.

Ametiühingud tulid tänavale loosungi all  «Meie karikas on täis». Neid koondab vastuseis valitsuse plaanile suurendada paindlikkust tööjõu palkamisel ja vallandamisel, pikendada tööelu enne pensioni ja maksta raskemate tingimuste juures vähem palka.

Ametiühingute sõnul on liberaalist peaministri Charles Micheli vabaturupoliitika läinud kahe aasta jooksul keskmisele Belgia perele maksma keskmiselt 100 eurot kuus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles