EgyptAiri lennuõnnetuse ohvrid tuvastatakse DNA põhjal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Egiptuse kohtueksperdid kogusid teisipäeval lennufirma EgyptAir Vahemerre kukkunud lennuki reisijate omastelt DNA-proove, et üles leitud kehaosade põhjal ohvrite isikud tuvastada.

Pariisist Kairosse teel olnud reisilennuk 66 inimesega pardal kukkus neljapäeval Vahemerre. Osa rusudest on leitud, kuid mustad kastid on seni kadunud ja õnnetuse põhjust ei teata.

«Ohvrite perekonnaliikmetelt võeti isikute tuvastamiseks DNA-proovid,» ütles EgyptAir avalduses.

Asjatundjad ja uurimisele lähedased allikad ütlesid AFP-le, et kohaliku meedia jutt kehaosade analüüsis tuvastatud plahvatuse märkidest ei ütle õnnetuse põhjuse kohta midagi.

«Kui lennuk alla kukub, toimub ühel või teisel hetkel plahvatus, milles lennuk laguneb tükkideks,» ütles üks allikas. «See toimub kas mehaanilise rikke või kuritegeliku akti tulemusena, aga ka juhul kui lennuk tabab pärast 11-kilomeetrist langemist merepinda nagu praegusel juhul.»

«Uurimisele see kaasa ei aita, kui me ei leia jälgi lõhkeainest, ja praeguseks seda leitud ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles