Kreeka avalikustab EgyptAiri õnnetust puudutavad radariandmed ja lennujuhtimiskeskuse kõnelused

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Möödunud neljapäeva varahommikul kadus EgyptAiri lennuk ootamatult radariekraanilt ja kukkus oletatavalt Kreeka Karpathose saare lähistel Vahemerre.

Veel ei ole teada, mis AirbusA320 alla tõi, kuid ei välistata ka terrorirünnakut, edastab Yle.

Kreeka avalikustab lennu MS804 kohta käivad radariandmed ja lennujuhtimiskeskuse kõnelused pilootidega ning loodetakse, et see annab juhtunu kohta lisateavet.

Kreeka lennujuhtimiskeskus oli vahetult enne lennuki kadumist EgyptAiri pilootidega kontaktis, kuid siis suhtlus katkes ja enam ei saadud kontakti.

Kreeka kaitseministeeriumi andmetel tegi Egiptuse lennuk enne radarilt kadumist mitu manöövrit, samas Egiptuse lennindusspetsialistide teatel on teatud manöövrid tavalised ning nende andmetel ootamatuid manöövreid ja kursimuutust ei toimunud.

Egiptuse lennuõnnetuse uurijaid huvitavad eelkõige Airbus A320 mustad kastid. Seni on Egiptuse, Kreeka, Prantsusmaa ja Ühendkuningriigi koostöös leitud Vahemerest lennuki osi, inimjäänuseid ja pagasit.

EgyptAiri teatel võeti õnnetuslennul olnute pereliikmete DNAd, et selle abil jäänused tuvastada.

Egiptuse meedia andmetel leidsid uurijad inimkehaosadelt viiteid plahvatusele. Võimud ja õnnetuse uurijad selgitasid, et kui lennuk kukub alla või sööstab merre, siis mingil hetkel võib plahvatus tekkida ja see ei ole siis pommiplahvatus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles