ÜRO peasekretär teeb kuuepäevase visiidi Lõuna-Koreasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO peasekretär Ban Ki-Moon
ÜRO peasekretär Ban Ki-Moon Foto: AFP/SCANPIX

ÜRO peasekretär Ban Ki-Moon saabus eile kuuepäevasele visiidile oma kodumaale Lõuna-Koreasse.

Poliitikavaatlejad ei välista, et see võib olla seotud tema võimaliku kandideerimisega Lõuna-Korea järgmiseks presidendiks.

Bani visiit hõlmab mitmeid rahvusvahelisi üritusi, muu hulgas ÜRO vabaühenduste konverentsi Gyeongju linnas.

Kuigi Banil ei ole kavas ühtegi ametlikku kohtumist Lõuna-Korea kõrgete poliitikutega, on tema poliitiline tulevik olnud meedias peamine teema enne visiidi algust.

71-aastase Bani ametiaeg ÜRO juhina saab läbi selle aasta lõpus, 12 kuud enne Lõuna-Korea presidendivalimisi 2017. aasta detsembris.

Aprillis parlamendivalimistel suure kaotuse saanud valitsev konservatiivne Saenuri partei on selgelt mõista andnud, et tervitab Bani oma kandidaadina.

Ban ei ole ise soostunud oma tuleviku kohta midagi ütlema, märkides vaid, et ta on keskendunud oma ametiaja lõpuleviimisele ÜRO peasekretärina.

Saenuri parteiametnikud on aga otsekohesemad.

«ÜRO peasekretär on maailma president ning Ban on nii kogenud ja pärast 10 aastat ÜRO juhina hästi seotud kogu maailma liidritega,» ütles Saenuri seadusandja Ahn Hong-Joon täna raadiointervjuus. «Nüüd on Lõuna-Koreal aeg teda hästi rakendada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles