Fallujah linnas on ISISe käes vangis 10 000 perekonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi väed Fallujah vabastamise eest võitlemas
Iraagi väed Fallujah vabastamise eest võitlemas Foto: AFP/SCANPIX

Esmaspäevast saadik toimunud ägedad lahingud Fallujah all on pannud ÜRO muretsema linnas lõksus oleva 10 00 perekonna pärast, vahendab CNN. 

Fallujah linna pärast on toimunud ägedad lahingud esmaspäevast saadik ja Iraagi väed üritavad meeleheitlikult kontrolli linna üle tagasi saada.

Fallujah, mis asub umbes 65 kilomeetri kaugusel Bagdadist, on hetkel veel ISISe valduses ja seal hoitakse lõksus kümneid tuhandeid inimesi ähvardustega neid tappa, kui nad põgeneda üritavad.

ÜRO kardabki, et kõige kõrgemat hinda linna vabastamise eest maksavad seal asuvad tsiviilelanikud.

Iraagi lennuvägi langetas linna tuhandeid lendlehti, mis instrueerisid neil lahkuda ja lubasid elanikele turvalist läbipääsu vabadusse. Samuti on elanikele loodud abiliin, kuhu saab helistada ja sõnumeid saata, kui nad soovivad evakuatsiooniks abi.

Televisiooni kaudu on palutud abi soovijatel, kes iseseisvalt põgeneda ei saa, maja katustele püstitada valge lipp ja eemale hoida ISISe terroristidest.

Aktivistide sõnul on aga ISIS paljudel tsiviilelanikel ära lõiganud kõik kommunikatsioonivõimalused ja tuhandeid neist hoitakse linnas vangistuses.

ÜRO andmetel on viimastel päevadel vaid 80 perekonda saanud Fallujahst põgenema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles