Indias paigaldatakse bussidesse paanikanupud ja valvekaamerad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alles selle kuu alguses tulid tuhanded inimesed tänavatele seoses viimase jõhkra vägistamise ja mõrvaga Keralas.
Alles selle kuu alguses tulid tuhanded inimesed tänavatele seoses viimase jõhkra vägistamise ja mõrvaga Keralas. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Indias paigaldatakse vägistamiste ärahoidmiseks bussidesse paanikanupud ja valvekaamerad, mis vahendavad automaatselt hädakutse ja pildi politseile, edastas Yle.

India transpordiminister Nitin Gadkari teatas kolmapäeval, et alates juunist peavad kõikides bussides olema paanikanupud.

Gadkari sõnul on otsus vastu võetud naiste kaitsmise eesmärgil pärast kõiki koletuid ja traagilisi juhtumeid, mis on vapustanud kogu riiki.

Aasta 2012 detsembris vägistas meestejõuk bussis reisinud naise, kes suri hiljem haiglas vigastustesse. See viis massimeeleavaldusteni kõikjal riigis ja vägistamist puudutava seadusandluse karmistamisele, kuid samalaadsed juhtumid on Indias jätkuvalt sagedased.

Viis meest ründas 2013. aastal 23-aastast fotograafi ja tolle meessoost kolleegi Mumbai jõukas linnajaos, kus ta täitis tellimust kohalikule ajakirjale. Ründajad vägistasid naist korduvalt, ühtlasi peksid nad läbi tema kolleegi. Möödunud aastal leidis samuti aset mitu eriti võigast juhtumit, kus grupivägistamise ohvriks langesid lapsed. Alles selle kuu alguses tulid tuhanded inimesed tänavatele seoses viimase jõhkra vägistamise ja mõrvaga Keralas.

Eelmisel kuul võttis India valitsus vastu seaduse, mille kohaselt peab alates järgmise aasta algusest olema kõigis riigis müüdavates mobiiltelefonides paanikanupp, mis ühendab vajutamisel koheselt kõne hädakeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles