Pakistanis said kaks jumalateotajat eluaegse vanglakaristuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Punjabi kuberneri mõrvanud Malik Mumtaz Hussain Qadri toetuseks.
Meeleavaldus Punjabi kuberneri mõrvanud Malik Mumtaz Hussain Qadri toetuseks. Foto: SCANPIX

Üks Pakistani kohus mõistis moslemist palvelugeja ja tema poja jumalateotuse eest eluks ajaks vangi.

Mehed mõisteti süüdi Punjabi provintsis selle eest, et nad rebisid maha plakati, milles kutsuti inimesi tähistama prohvet Muhammadi sünnipäeva. Mehed eitavad süüdistusi, vahendab BBC.

Üks Pakistani kristlaste juht sõnas, et see on esimakordne juhus, kui surmanuhtluse asemel määratakse jumalateotuse eest vanglakaristus.

Barelvi sekti pooldav Phool Khan väitis aprillis, et Deobandi sekti 45-aastane palvelugeja Mohammad Shafi ja tema 20-aastane poeg Mohammad Aslam tirisid maha ja trampisid plakatil, mis kutsus kogunema prohveti sünnipäeva tähistamiseks. Mõlemad koolid kuuluvad suniitide sekka.

Nädala eest mõrvati aga väidetava jumalateotuse tõttu Punjabi kuberner Salman Taseeri, kuna viimane toetas reforme, muutmaks õigusemõistmist jumalateotuse üle.

Taseeri mõrvas tema ihukaitsja Malik Mumtaz Hussein Qadri 4. jaanuaril, kuna turvatöötajat ajas närvi, et kuberner toetab ühte kristlasest naist, kellele määrati surmanuhtlus prohvet Muhammadi solvamise eest.

2009. aasta juunikuus olevat kristlasest viie lapse ema Asia Bibi ühes Punjabi külas põlluharimise käigus moslemist naiste kuuldes prohveti kohta halva sõna poetanud. Naine väidab, et ta on süütu, kuid moslemid andsid ta sellegipoolest kohtu alla.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles